Nieuwe interface FeedBurner, realtime statistieken

Google is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe interface voor FeedBurner. FeedBurner is Google Analytics voor RSS Feeds. De service geeft een overzicht van het aantal mensen dat geabonneerd is op een RSS feed met een hoop aanvullende opties waaronder bijvoorbeeld een automatische nieuwsbrief.

FeedBurner is sinds de overname door Google in 2007 qua interface gelijk gebleven. Aangezien dit behoorlijk afwijkt van de andere producten van Google zoals Analytics, AdSense en AdWords heeft Google nu toch besloten om een nieuwe interface te ontwikkelen die beter aansluit bij de andere producten.

Vanaf nu kun je de nieuwe, nog experimentele interface van FeedBurner proberen door op te link "Try out the NEW (beta) version!" te klikken die bovenaan in het menu staat.

Na het klikken op de link opent de nieuwe interface van FeedBurner. Je kunt altijd terugschakelen door bovenin op de link "Old interface" te klikken. Op de homepage zie je direct recente berichten met eronder de Top items. Achter elk bericht staat hoeveel keer er geklikt is met daarnaast het aantal views. Onder de Top items direct de Top feeds, een overzicht van alle RSS feeds die je hebt ingesteld. Achter elke feed het aantal abonnees, het aantal kliks en het aantal views. Het klikken op een feed toont nadere details.

Realtime

Het bijzondere aan de nieuwe interface is dat de statistieken realtime getoond worden en dit is direct de belangrijkste toevoeging naar het nieuwe ontwerp. De realtime statistieken zijn het beste te bekijken door nadat je een bericht hebt geplaatst rechts bovenin op de datum te klikken en de optie "Last two hours" te selecteren.

Oude interface

Veel functies uit de huidige interface zijn nog niet te zien in de nieuwe interface maar dit zal later volgen. De focus ligt nu op het tonen van realtime statistieken evenals het tonen van belangrijke berichten die gaan over je ingestelde RSS feeds zodat je deze snel kunt lezen. De interface is overigens ook bereikbaar door te gaan naar: feedburner.google.com/gfb/

Lees meer over: , ,