Nieuwe interface Facebook Berichten uitgerold

In augustus dit jaar kondigde Facebook een volledig nieuwe interface aan voor Facebook Berichten en het moment lijkt nu daar te zijn dat de nieuwe interface langzaam wordt uitgerold naar alle gebruikers van het sociale netwerk. Zodra je het gedeelte met berichten opent kun je zien of je de nieuwe interface al hebt ontvangen, als dit het geval is dan zal er bovenaan een melding staan met een knop om informatie over de interface te bekijken.

De nieuwe interface is opgedeeld in twee delen in plaats van een enkele kolom. Aan de linkerkant zie je alle contactpersonen waarvan je berichten hebt ontvangen, het klikken op een contactpersoon aan de linkerkant brengt de conversatie aan de rechterkant in beeld.

Omdat de interface uit twee delen bestaat klik je zodoende een stuk eenvoudiger door alle ontvangen berichten heen. Linksboven een zoekveld om snel de berichten te doorzoeken en bovenaan ook een knop om 'Overige' te openen, zeker goed om dit af en toe eens te openen. Tevens kunnen er nu meerdere foto's tegelijk worden toegevoegd aan berichten.

Er zijn ook diverse sneltoetsen beschikbaar. Zodoende zoek je met Alt + G gesprekken en start je een nieuw gesprek met Alt + C. Met Alt + I keer je weer terug naar Postvak IN. Door Alt + Q in te drukken zie je een volledig overzicht van alle sneltoetsen die beschikbaar zijn.

Lees meer over: