PDF en Mail binnenkort in nieuwe interface Google Analytics

De nieuwe interface is sinds april dit jaar voor iedereen beschikbaar Het team van Google Analytics heeft nu laten weten dat de oude interface vanaf januari volgend jaar definitief zal komen te vervallen. Degene die momenteel nog gebruik van maken van de oude interface kunnen eenvoudig overschakelen naar de nieuwe interface door bovenin op de rode link 'Nieuwe versie' te klikken, direct naast het e-mailadres. Daarna kan er eventueel weer teruggeschakeld worden. Tevens kan de nieuwe interface als standaard worden ingesteld door op 'Deze versie als standaard instellen' te klikken.

E-mail en PDF

Een belangrijk onderdeel wat momenteel nog mist in de nieuwe versie van de interface is de mogelijkheid om rapporten te exporteren als PDF en de mogelijkheid om rapporten automatisch te mailen. Beide mogelijkheden worden in de komende weken beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Wat betreft het kunnen mailen zal deze optie boven elk rapport komen te staan. Nieuw is onder andere dat er nu gekozen kan worden op welke dag van de week het rapport verzonden moet worden. Tevens is er een optie om eventueel in te stellen dat het automatisch versturen van rapporten na een bepaalde tijd stopt.

Automatische berichten

Het team van Analytics geeft aan dat het moment van het nieuwe mailsysteem direct een goed moment is om de huidige automatisch ingestelde mails eens goed te bekijken. Wat belangrijk is om te weten dat Google alle huidige ingestelde e-mails gelijk met de oude interface in januari volgend jaar laat vervallen en niet overneemt in de nieuwe interface. Je zult dus in de nieuwe interface alle automatische mails opnieuw moeten instellen.

Tutorials

Binnenkort zullen ook alle tutorials over Google Analytics op WebSonic.nl worden bijgewerkt naar de nieuwe interface nu deze definitief doorgevoerd zal gaan worden.

Lees meer over: ,