Nieuwe homepage voor Twitter

De huidige homepage van Twitter is alweer een jaar oud en zodoende werd het tijd voor een nieuwe frisse homepage moet Twitter gedacht hebben. Steeds meer gebruikers melden de nieuwe, professionelere versie te zien zodra ze gaan naar Twitter.com.

Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Vernieuwingen

Het zoekveld staat nu prominenter op de homepage met meer focus op het volgen van interesses. Op de oude homepage was het zo dat je kon inloggen door op de knop Sign in te klikken waarna er een klein venster tevoorschijn kwam. Nu is het zo dat je direct kun inloggen wat je dus een klik bespaart. Nieuw is de mogelijkheid om op de homepage een nieuw account aan te maken en in de achtergrond is een wereldkaart verwerkt.

Helemaal onderaan worden alle talen direct getoond en zijn er een reeks afbeeldingen te zien die linken naar accounts van bekende mensen en websites. Deze afbeeldingen worden steeds ververst. Top tweets en trending topics zijn komen te vervallen.

Hierboven zie je een screenshot van de nieuwe homepage. Een screenshot van de oude homepage en daarnaast twee varianten die daarvoor nog werden gebruikt hieronder.

Homepage tot 5 april

Homepage tot 30 maart 2010

Homepage tot 29 juli 2009

Lees meer over: