Nieuwe homepage Google Webmaster Tools toont sitestatus

Bijzonder handig voor webmasters die een hoop websites beheren is de nieuwe homepage van Google Webmaster Tools. De nieuwe homepage gaat websites met eventuele problemen uitlichten zodat deze makkelijker zijn te vinden zonder dat je eerst alle rapporten door hoeft. Elke geverifieerde website in de lijst is voorzien van een screenshot plus de URL met eronder de problemen die eventueel worden gevonden.

Als Google iets bijzonders heeft gedetecteerd worden deze websites direct bovenaan de lijst geplaatst. Bovenaan staat tevens een optie om het overzicht op alfabet te sorteren.

Meldingen

Op dit moment wordt er alleen gemeld als er malware is gedetecteerd, als er verzoeken zijn ingestuurd om belangrijke pagina's te verwijderen en als er belangrijke pagina's geblokkeerd worden in een Robots.txt bestand. Wat betreft de meldingen over pagina's worden deze alleen getoond als Google denkt dat je per ongeluk bijvoorbeeld een pagina hebt geblokkeerd zodat dit snel ongedaan gemaakt kan worden. Google bepaalt of een pagina belangrijk is op basis van het aantal kliks dat een pagina krijgt.

Nadat de issues zijn opgelost duurt het enkele dagen voordat dit ook op de nieuwe homepage van Google Webmaster Tools te zien is. Als de melding na een week nog niet is verdwenen dan zijn de problemen mogelijk toch nog niet verholpen.

Lees meer over: ,