Nieuwe Google Web Elements

Google heeft een aantal nieuwe Google Web Elements geïntroduceerd. Google Web Elements is een overzicht van diverse Google producten die eenvoudig aan een website toegevoegd kunnen worden zoals Google Maps, Google Nieuws en Google Docs.

Sidewiki

Sidewiki is het eerste nieuwe element dat aan een website toegevoegd kan worden. Door het element toe te voegen aan een pagina ontstaat er voor bezoekers de mogelijkheid om reacties achter te laten. Het element toont verder een overzicht van al bestaande reacties. Qua instellingen zijn er diverse kleuren beschikbaar, de afmeting kan bepaald worden evenals het aantal reacties dat wordt getoond in het element.

Google Checkout

Dan is er een nieuw Google Checkout element om snel betalingen op een website mogelijk te maken. Uiteraard is er wel een Google Checkout account vereist. Details van alle producten zoals de prijs en de afbeelding worden geplaatst in een spreadsheet.

Wave element

Het Google Wave element doet wat je verwacht dat het zou doen. Het element stelt je instaat om snel een wave in te sluiten op een website.

Virtual Keyboard element

Als laatste dan het Virtual Keyboard element. Dit is hetzelfde toetsenbord zoals onlangs doorgevoerd in de zoekresultaten van Google op diverse lokale homepages.