Nieuwe Google Search applicatie voor iPhone

Google heeft de applicatie voor de iPhone geheel vernieuwd. Als eerste is de naam veranderd, de applicatie heet nu Google Search App en lijkt nu iets meer op de desktopversie van de zoekmachine. De gehele layout is op de schop gegaan en de drie knoppen onderaan de applicatie zijn komen te vervallen, er staat nu alleen nog maar een knop om andere toepassingen zoals Gmail, Agenda, Docs en YouTube te openen.

Het aanmelden / instellen van een Google account gaat eenvoudiger via de knop 'Aanmelden' die direct bovenaan in beeld staat. Dit ging voorheen via de instellingen van de applicatie wat overigens ook nog steeds wel mogelijk is.

Instellingen

Rechts naast de knop om je aan te melden staat het tandwieltje zoals die momenteel ook op Google.com is te zien waarmee de instellingen van de applicatie zijn te openen en waar bijvoorbeeld Google Goggles geactiveerd kan worden.

Linkerkolom

Een belangrijke toevoeging is een kolom waarin de verschillende zoekmachines staan zoals Afbeeldingen, Nieuws, Updates en Video's. Standaard staat deze kolom niet in beeld maar door de zoekresultaten naar rechts te swipen komt de linkerkolom tevoorschijn waarna je een specifieke zoekmachine kunt kiezen. Overigens als je overschakelt naar bijvoorbeeld Afbeeldingen zijn specifieke filters, zoals kleur en inhoud te gebruiken door bovenaan de zoekresultaten te gaan naar 'Opties'.

Overig

Handig om te weten is dat op het moment dat je de zoekresultaten in beeld ziet je deze naar beneden kunt swipen om het zoekvenster weer in beeld te krijgen om zodoende bijvoorbeeld Voice Search of Google Goggles te starten. Zodra je de applicatie afsluit en later weer opent dan verschijnt de laatst uitgevoerde zoekopdracht weer in beeld.

Verder zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd betreffende Voice Search, Google Goggles en Gmail. Wat betreft Gmail kan er via de instellingen ingesteld worden dat het aantal ongelezen berichten wordt getoond.

Downloaden

De applicatie is vanaf nu te vinden in de App Store en kan gratis gedownload worden. De eerste keer dat je de applicatie start zullen er een aantal vraagtekens op het scherm worden geplaatst om zodoende bekend te raken met de diverse nieuwe features.

Lees meer over: , , ,