Nieuwe gadget voor Blogger, Volgen via e-mail

Maak je gebruik van Blogger om je nieuws de wereld in te helpen dan is er een handige gadget beschikbaar gekomen genaamd 'Volgen via e-mail'. Als gebruiker van Blogger krijg je daarmee de mogelijkheid om bezoekers een optie aan te bieden om een e-mailadres in te voeren zodat ze automatisch op de hoogte blijven van nieuwe berichten die worden geplaatst. Het plaatsen van de gadget is eenvoudig en doe je door te gaan naar het tabblad 'Ontwerpen' en hier te kiezen voor Pagina-elementen.

Klik dan op de link 'Een gadget toevoegen' op positie waar je het invoerveld wilt gaan aanbieden. Bezoekers die hun e-mailadres invoeren moeten eerst op een link klikken in een bevestigingsmail voordat ze berichten kunnen ontvangen. Er wordt maximaal 1 bericht per dag verzonden naar je abbonees met daarin tevens links naar de originele berichten.

FeedBurner

De functionaliteit wordt aangeboden met behulp van FeedBurner, een ander onderdeel van Google waarmee RSS feeds gemeten kunnen worden. Door na het plaatsen naar FeedBurner te gaan zijn instellingen zoals de inhoud van de bevestiging (standaard Engels) en het tijdstip waarop de nieuwsbrief verzonden moet worden aan te passen.

Lees meer over: ,