Nieuwe functie YouTube, Grootste fans

Nieuwe functie YouTube, Grootste fans

YouTube heeft recent een nieuwe functie doorgevoerd genaamd Grootste fans. Het gaat om een aantal nieuwe tools waarmee videomakers inzicht kunnen krijgen in wie hun meest betrokken en invloedrijkste gebruikers zijn en in contact met hun kunnen komen. De nieuwe functie is wereldwijd beschikbaar voor alle kanalen met 5000 abonnees of meer.

Door het menu item Fans onder Community te openen komt er een fantabel, waarvan hieronder een screenshot, met een overzicht van de meest betrokken en invloedrijkste gebruikers in beeld. De tabel wordt dagelijks bijgewerkt, er kan gesorteerd worden op betrokkenheidsniveau (reacties, markeringen als leuk en andere openbare acties) en op aantal abonnees. Indien een videokanaal is gekoppeld aan Google+ dan kunnen gebruikers worden toegevoegd aan kringen om ze berichten te kunnen sturen via Google+.

youtube_grootste_fans

Dan is er naast het menu item Fans nog een menu item Insights waar eenvoudig een Google+ kring gemaakt kan worden met de grootste fans. Er zal dan een ticker worden getoond met recente reacties van deze fans op video's zodat er direct weer makkelijk op deze reacties gereageerd kan worden. Tevens is te zien welke andere video's en kanalen deze gebruikers leuk vinden en het is mogelijk om via Google+ berichten te sturen.

Google zal overigens automatisch de grootste fans vragen om ook het Google+ profiel behorende bij het videokanaal te gaan volgen. In de komende tijd zullen de tools verder worden bijgewerkt en uitgebreid door de videowebsite op basis van feedback.

Lees meer over: , ,