Nieuwe foto’s van de iPad Mini (iPad Air)

Vorige week was er het bericht dat Apple op 10 oktober (vandaag dus) uitnodigingen zou gaan rondsturen voor de introductie van de iPad Mini ook wel bekend als de iPad Air, het evenement zou gaan plaatsvinden op woensdag 17 oktober. De uitnodigingen zijn op het moment van schrijven nog niet rondgestuurd maar aangezien de dag nog lang is kan dit zeker nog gaan gebeuren vandaag. Dat de kleinere versie van de iPad met een 7,85 inch scherm er gaat komen is inmiddels wel duidelijk en eerder deze week wist The Wall Street Journal nog te melden dat het bedrijf inmiddels is gestart met de massaproductie van het apparaat. Het zou in eerste instantie gaan om ruim 10 miljoen exemplaren.

Overigens zijn ook al de eerste screenprotectors voor de iPad Mini te koop, ook voor de iPhone 5 waren deze al te koop voordat het toestel überhaupt geïntroduceerd was.

Foto's

Na het nieuws over de massaproductie zijn daar nu enkele nieuwe foto's van de iPad Mini online gezet door Sonny Dickson. Dickson deelde de foto's van het apparaat op Twitter en het verschil met de huidige iPad is goed te zien. Helaas plaatste Dickson nog geen foto's van de voorkant, het gaat nu alleen om de achterkant van de iPad en de nieuwe connector.

Google

De nieuwe iPad Mini moet onder andere concurreren met de Nexus 7 van Google. Ondertussen komt er ook het nieuws dat Google juist in samenwerking met Samsung een nieuwe tablet zal gaan ontwikkelen met een scherm van 10,1 inch. Er is nog geen officiële bevestiging over de samenwerking tussen de beide bedrijven, het zou gaan om een high-end tablet waarvan de prijs dan vrijwel zeker hoger zal liggen dan nu de prijs voor de kleinere Nexus 7. Eerder waren er ook al berichten dat Google later dit jaar nog zal gaan komen met twee nieuwe tablets waarvan één model 99 dollar zou gaan kosten.

Lees meer over: