Nieuwe features voor Microsoft Accounts gericht op veiligheid

Nieuwe features voor Microsoft Accounts gericht op veiligheid

Microsoft zal waarschijnlijk binnenkort een aantal nieuwe features voor accounts beschikbaar gaan maken die zijn gericht op veiligheid. Als eerste zal er een overzicht gaan komen met accountactiviteit. Op deze pagina worden alle accountgerelateerde activiteiten getoond zoals alle succesvolle logins, pogingen om een account te herstellen, etc.

Bij elke opgeslagen vermelding staat het tijdstip, de locatie, IP-adres, besturingssysteem en de gebruikte browser. Door op de knop 'This wasn't me' te klikken kan er verdachte activiteit aangegeven worden, na het klikken op deze knop zal er direct gevraagd worden om het wachtwoord te wijzigen. Een voorbeeld van deze nieuwe pagina bekijk je hieronder.

Google heeft al langer een vergelijkbare feature voor gebruikers.

microsoft_accout_recovery_1

Codes

Als tweede komt Microsoft met een nieuwe manier om een account te kunnen herstellen. Het gaat om recovery codes, codes die gegenereerd kunnen worden op de Microsoft account website. Het is de bedoeling dat je als gebruiker deze codes ergens noteert op een veilige plek. Indien nodig dan kunnen deze codes gebruikt worden om een account te herstellen, bijvoorbeeld op het moment dat je het wachtwoord vergeten bent. Waarschijnlijk zal de mogelijkheid om een beveiligingsvraag in te stellen dan hiermee komen te vervallen.

microsoft_accout_recovery_2

Notificaties

Microsoft zal de mogelijkheid gaan toevoegen om als gebruiker in te stellen hoe je notificaties wilt ontvangen omtrent de beveiliging van een account. Het gaat dan bijvoorbeeld om een melding indien er geprobeerd wordt door iemand anders om het account over te nemen. Standaard worden deze meldingen gestuurd naar het bijbehorende hoofdadres maar er kan ook worden ingesteld dat deze meldingen naar een mobiel apparaat verzonden moeten worden of naar een ander alternatief e-mailadres.

microsoft_accout_recovery_3

Het is nog niet met zekerheid te zeggen wanneer Microsoft deze features beschikbaar zal gaan maken, tevens kunnen de features voor die tijd uiteraard nog wijzigen.

Lees meer over: