Nieuwe features voor Google Remote Desktop

Een jaar geleden introduceerde Google een nieuwe extensie voor browser Google Chrome in vorm van Remote Desktop Beta. Met de extensie, vergelijkbaar met Extern Bureaublad binnen Windows kun je binnen de browser een computer op afstand overnemen om zodoende bijvoorbeeld iemand te helpen met een probleem. Nu een jaar later komt Chrome Remote Desktop dan uit beta en zijn er tevens een aantal features toegevoegd.

Onder andere nieuw is audio zodat je bijvoorbeeld eenvoudig kunt luisteren naar muziek opgeslagen op een andere computer maar met name handig is dat het nu mogelijk is te kopiëren en te plakken. Zodoende kun je eenvoudig bestanden van een externe computer kopiëren naar je eigen computer. De komende tijd worden er meer features toegevoegd zo heeft Google aangegeven maar waar het dan precies om gaat is nog niet duidelijk.

Chrome Remote Desktop downloaden kan hier. Je moet dan zelf de extensie installeren maar ook de computer waar je verbinding mee wilt gaan maken moet de extensie installeren. Op de externe computer moet dan na installeren dan eerst een toegangscode worden gegenereerd om verbinding te kunnen maken. Nadat er succesvol een verbinding is gemaakt krijg je de volledige controle over de externe computer (muis, toetsenbord).

Lees meer over: , ,