Nieuwe features voor Google Maps Preview

Nieuwe features voor Google Maps Preview

Sinds half juli dit jaar is de nieuwe versie van Google Maps voor iedereen beschikbaar, het betreft een volledig nieuwe layout met diverse nieuwe features vergeleken met de klassieke versie van de kaartendienst. In de afgelopen maanden heeft Google de nodige feedback ontvangen. Een van de meest gevraagde features was de mogelijkheid om meerdere bestemmingen in te voeren tijdens het maken van een routebeschrijving en deze feature is nu beschikbaar gemaakt door Google in de nieuwe versie van de kaartendienst.

Door te beginnen met het maken van een nieuwe routebeschrijving kunnen er vervolgens middels het kleine plusje nieuwe bestemmingen worden toegevoegd, de kaart zal daarna automatisch worden bijgewerkt. Elke bestemming kan daarna worden weggehaald door op het kruisje achter het adres te klikken. Door het op kleine rondje te gaan staan voor een adres met de muis kan de volgorde door te slepen worden gewijzigd. Op deze manier kan er eenvoudig een route worden uitgestippeld, bijvoorbeeld handig tijdens een stedentrip.

google_maps_adressen_1

google_maps_adressen_2

Boekingen

Dan kan Google Maps nu ook snel geboekte vluchten tonen evenals hotelreserveringen en restaurantreserveringen. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop deze informatie al getoond werd voor ingelogde gebruikers in de zoekmachine. Door bijvoorbeeld het betreffende vliegveld op te zoeken zal Google Maps automatisch informatie over de geboekte vlucht rechtsboven in beeld tonen met een link om de bijbehorende e-mail over de vlucht te openen in Gmail. Een voorbeeld hiervan zie je in de screenshot hieronder.

google_maps_events_1

Evenementen

Als laatste een update betreffende evenementen. Door bijvoorbeeld te zoeken naar de Radio City Music Hall of de O2 Arena verschijnt er de optie om een overzicht te bekijken met aankomende evenementen op deze locaties zoals concerten, sportwedstrijden, etc. Het overzicht met evenementen zal in een apart blok worden getoond met per evenement de datum en een link om door te klikken. Onder het blok staan eventuele recensies.

Alle features zijn eerst alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

google_maps_events_2

Lees meer over: , , ,