Nieuwe features voor Google Analytics Realtime

Het team van Google Analytics heeft enkele vernieuwingen doorgevoerd in het realtime dashboard. Als eerste is dat de toevoeging van snelkoppeling, na het openen van het realtime dashboard staat er rechtsboven een link om een snelkoppeling te maken. Zodra je op de link klinkt kun je een naam opgeven voor de snelkoppeling waarna deze na het klikken op de knop OK zal worden toegevoegd onder het menu item 'snelkoppelingen'.

Een tweede handige nieuwe feature is de toevoeging van Gebeurtenissen. Met Event tracking kun je bijvoorbeeld klikken op bepaalde links zoals bestanden die kunnen worden gedownload of externe links meten. Deze klikken worden nu realtime getoond in het dashboard, klik hiervoor op het item Gebeurtenissen aan de linkerkant onder Realtime.

analytics_realtime_2

Als derde kun je nu in het realtime dashboard filteren op Desktop, Tablet en Mobiel. Dit kan door aan de linkerkant onder het menu item realtime te klikken op inhoud. Onder het aantal actieve bezoekers op de site staan dan de opties Desktop, Tablet en Mobiel zoals hieronder in de screenshot is te zien. Door op een optie te klikken zie je de bijbehorende pagina's. Er wordt echter na het klikken nog niet getoond welk apparaat er wordt gebruikt.

analytics_realtime_3

Als laatste is er een optie "Alle verkeer weergeven" toegevoegd voor na het selecteren van een filter om zo snel een vergelijking te kunnen maken. Deze optie staat rechtsboven.

analytics_realtime_4

Lees meer over: ,