Nieuwe features voor Google+

Eind vorig jaar werd er door Google een kleine feature doorgevoerd binnen Google+ waarmee per kring is te bepalen hoeveel berichten uit deze kring daadwerkelijk ook op je startpagina verschijnen. Deze schuifbalk die rechtsboven de stream van elke kring te vinden is heeft nu een aanvullende optie gekregen en daarnaast zijn er nog enkele kleine features doorgevoerd zodat je nog beter kan bepalen wat je voorgeschoteld krijgt.

Notificaties

Als eerste de uitbreiding van de slider. Google geeft aan dat elke gebruiker wel een kring heeft waarvan ze updates niet willen missen, denk bijvoorbeeld aan een kring met vrienden of familie. Vanaf nu kan het ook zo ingesteld worden dat je echt geen berichten meer mist in een bepaalde kring door de schuifbalk helemaal naar rechts te schuiven. Door dit te doen zul je vanaf dat moment voor elk bericht geplaatst door iemand in de betreffende kring een notificatie krijgen. In dat geval mis je dus geen berichten meer.

Kringen

Het komt ook wel eens voor dat je bepaald nieuws wilt delen en er eigenlijk zeker van wilt zijn dat alle gebruikers in een bepaalde kring ook daadwerkelijk het nieuws ontvangen, denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of een nieuwe baan. Hiervoor is een nieuwe optie toegevoegd waarmee je ook alle gebruikers in een kring het bericht per mail kunt sturen. Zodra je een nieuw bericht gaat plaatsen op Google+ kan deze optie worden aangevinkt.

Notificaties uitzetten voor personen

Als laatste is er een optie toegevoegd waarmee per gebruiker ingesteld kan worden dat je niet telkens een notificatie ontvangt als diegene iets nieuws deelt. Door te gaan naar het profiel van de betreffende persoon kan dit ingesteld worden. De optie (Mute) staat dan aan de rechterkant onder de profielfoto zoals hieronder in de screenshot is te zien.

De features worden op dit moment uitgerold naar alle gebruikers.

Lees meer over: ,