Nieuwe features SkyDrive waaronder het kunnen roteren van foto’s

Microsoft heeft een aantal nieuwe features toegevoegd aan opslagdienst SkyDrive onder andere betreffende opgeslagen foto's. Zo is er ondersteuning toegevoegd voor hogere resolutie foto's en daarnaast kan de opslagdienst nu geanimeerde GIF-bestanden tonen. Tot op heden was het zo dat als je een GIF-bestand ging uploaden SkyDrive de animatie niet kon tonen. Tot op heden was het ook niet mogelijk om foto's te roteren maar ook deze feature is nu toegevoegd. Zodra een foto geopend wordt op SkyDrive.com staat er bovenin het venster een knop om de foto te draaien zoals hieronder in de screenshot is te zien.

skydrive_roteren

Een aantal maanden geleden werd een 'Alle foto's' weergave toegevoegd om een overzicht van alle foto's online opgeslagen snel te kunnen bekijken. Deze feature is nu uitgebreid met de mogelijkheid om deze weergave te gebruiken voor een specifiek album.

skydrive_allefotos

Dan zijn er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van het delen van bestanden met andere gebruikers. Tot op heden was het zo dat je een map inclusief alle bestanden kon delen en elk individueel bestand per map. Nieuw is nu dat je groepen met bestanden kunt delen, deze bestanden kunnen overal in SkyDrive in verschillende mappen opgeslagen staan. Zodoende kun je nu een bestand in een bepaalde map delen tegelijk met een bestand in een andere map. Aanvullend is er een nieuwe Shared weergave toegevoegd om snel te kunnen bekijken welke bestanden allemaal worden gedeeld met andere gebruikers en je ziet hier tot welke bestanden van andere gebruikers je zelf toegang hebt.

skydrive_shared_view

Ook een aantal maanden geleden werd de mogelijkheid toegevoegd om links naar Office documenten te delen die door andere gebruikers vervolgens bewerkt kunnen worden zonder in te loggen. Deze functionaliteit is nu uitgerold naar alle andere type bestanden. Toegang verlenen voor andere gebruikers kan simpelweg door een vinkje te plaatsen.

skydrive_delenpermail

Als laatste is er een feature toegevoegd die volgens Microsoft met name prettig is voor ontwikkelaars. Dit betreft de toevoeging van een simpele tool om allerlei soorten tekstbestanden te kunnen bewerken zoals Javascript, CSS en HTML bestanden maar ook simpelweg bijvoorbeeld een .txt todo lijstje. Deze bestanden kunnen vervolgens ook weer gedeeld worden met andere gebruikers en verschillen tussen bewerkte bestanden kunnen bekeken worden. Een screenshot van de toegevoegde editor zie je hieronder.

skydrive_editor

Lees meer over: ,