Nieuwe functies Hotmail gericht op tegengaan van Gray-mail

Het team van Hotmail heeft laten weten dat half oktober een aantal nieuwe functies worden doorgevoerd die gericht zijn op het tegengaan van Gray-mail en moeten zorgen dat je nog meer overzicht in je Postvak IN krijgt. Met Gray-mail worden berichten bedoeld die niet worden gemarkeerd als spam, denk aan nieuwsbrieven, aanbiedingen, etc.

In de onderstaande grafiek is te zien dat de hoeveelheid spam tegenwoordig relatief meevalt maar dat er met name een hoop nieuwsbrieven en aanbiedingen binnenkomen.

Functies

Microsoft zal de volgende functies half oktober gaan uitrollen.

 • Instant actions:
  Acties direct uitvoerbaar in je Postvak IN. Zodra je in het overzicht met berichten op een bericht gaat staan met je muis dan komen er knoppen in beeld om bijvoorbeeld het bericht direct te verwijderen.
 • Flagging / Pinning:
  Je belangrijkste e-mails bovenaan in je Postvak IN vastzetten. In dit geval kunnen berichten vastgezet worden door op een vlaggetje te klikken voor het onderwerp. De berichten worden dan allen bovenaan het overzicht geplaatst.
 • Schedule cleanup:
  Geplande opschoon acties. Deze functie is er op gericht om je Postvak schoon te houden. Denk aan het alleen bewaren van het meest recente bericht van een specifieke afzender, zoals bijvoorbeeld Groupon of het automatisch verwijderen van berichten na een aantal dagen.
 • Folder Management:
  Nog makkelijker mappen aanmaken en bewerken.
 • Personal Categories / Newsletters:
  Je mail en nieuwsbrieven beheren en archiveren. Zo worden alle nieuwsbrieven bijvoorbeeld allemaal toegevoegd aan de categorie Nieuwsbrieven. De berichten blijven in dit geval wel in het Postvak IN staan en zo krijg je een beter overzicht.
Lees meer over: ,