Nieuwe features Bing om te strijden tegen Knowledge Graph Google

De Knowledge Graph van Google bestaat inmiddels al een tijdje maar is tot op heden niet beschikbaar in de Nederlandse versie van de zoekmachine. Het komt er in het kort op neer dat Google op momenten dat dit relevant is aan de rechterkant naast de zoekresultaten een blok met informatie toont gerelateerd aan de zoekopdracht. Zoek je bijvoorbeeld naar een bepaalde zanger zal er informatie worden getoond zoals geboortedatum, foto's, muzieknummers, albums, concerten en gerelateerde artiesten.

Bing Snapshot

Bing introduceerde enkele maanden geleden een volledig nieuwe layout voor de pagina met zoekresultaten bestaande uit drie kolommen. Links staan de zoekresultaten, rechts een sociale werkbalk en in de middelste kolom 'Snapshot'. Snapshot is een feature om informatie te tonen gerelateerd aan de uitgevoerde zoekopdracht, sinds de introductie worden hier kaarten getoond evenals informatie over restaurants, hotels en reviews.

Nieuw is nu de toevoeging van informatie over bekende personen en een groot aantal plaatsen. Na het uitvoeren van duizenden experimenten en te bekijken waar veel naar werd gezocht kwam het bedrijf erachter dat de zoekmachine veel wordt gebruikt om te zoeken naar personen en plaatsen. Met de toevoeging van de twee categorie├źn zal er zodra er bijvoorbeeld wordt gezocht naar een beroemdheid aanvullende informatie worden getoond in de middelste kolom op bijna precies dezelfde manier als Google dit doet.

Gebruikers kunnen zo snel informatie vinden net als dit met Google kan maar het belangrijkste doel is uiteindelijk om gebruikers vast te houden. In de onderstaande screenshot is te zien dat er informatie wordt getoond over Justin Bieber, het gaat dan om algemene informatie, allbums, muzieknummers en ook gerelateerde zoekopdrachten. De nieuwe informatie werkt alleen in de Engelse versie van de zoekmachine, in tegenstelling tot de sociale werkbalk kan deze feature wel buiten de Verenigde Staten worden gebruikt.

Lees meer over: , , ,