Nieuwe feature Gmail laat je een volledige kopie maken van alle berichten

Nieuwe feature Gmail laat je een volledige kopie maken van alle berichten

Het is altijd handig om in het geval van webmail een eenvoudige manier te hebben om alle berichten inclusief bijlagen te kunnen downloaden. In de komende weken krijgen alle gebruikers van Gmail deze optie om eenvoudig alle berichten te kunnen downloaden via Google Takeout. Er kan een download (zip-bestand) gemaakt worden van alle berichten maar er kan ook een download gemaakt worden op basis van geselecteerde labels.

Naast de maildienst is ook Google Agenda toegevoegd aan Google Takeout en de mogelijkheid om agenda's te kunnen exporteren is wel per direct beschikbaar. Er kan een archief gemaakt worden van alle aangemaakte agenda's in Google Agenda maar er kan ook een export gemaakt worden van een aantal specifiek gekozen agenda's.

Google Takeout werd eind juni 2011 geïntroduceerd door Google als centrale plek om data van diverse producten van het bedrijf te kunnen exporteren. Sinds de introductie in 2011 heeft Google diverse producten aan Google Takeout toegevoegd zoals YouTube, Blogger en Google+ Pagina's. Gegevens downloaden kan door op deze link te klikken.

gmail_google_takeout