Nieuwe Chromebook van Google voor 249 dollar

Google heeft in samenwerking een nieuwe Chromebook gepresenteerd die voor 249 dollar over de toonbank moet gaan. Google geeft aan dat als je meerdere computers thuis wilt hebben dat deze als eerste makkelijk te gebruiken moeten zijn en ook vooral niet te duur mogen zijn. Met dit in het achterhoofd is de nieuwe Chromebook in samenwerking met Samsung gemaakt, the computer for everyone volgens Google.

De laptop heeft een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels, weegt slechts 1,1 kilogram en is 0.8 inch dik. Verder heeft de Chromebook een USB 3.0 poort en een USB 2.0 poort, Wi-Fi, Bluetooth, een HDMI poort en de batterij gaat volgens de specificaties 6,5 uur mee. Aanvullend wordt er 100 GB gratis opslagruimte aangeboden op Google Drive (de eerste twee jaar), het apparaat zelf beschikt over 16 GB opslag.

De nieuwe laptop is nu alvast voor te bestellen in de Verenigde Staten op de websites van Amazon, Best Buy, PC World en enkele andere winkelketens en volgende week zullen de apparaten dan geleverd worden en ook beschikbaar komen in de 500 Best Buy winkels in de Verenigde Staten. Ook zal het apparaat beschikbaar komen in verschillende winkels in het Verenigd Koninkrijk, zoals het nu lijkt komt het apparaat nog niet naar Nederland.

Lees meer over: , ,