Nieuwe bril van Google mogelijk dit jaar nog in de winkels

Nadat Google afgelopen woensdag meer informatie online plaatste inclusief foto's en video's over de nieuwe bril is er een opvolgend bericht over de beschikbaarheid. Het zou namelijk zo maar kunnen gebeuren dat de bril tegen het einde van het jaar te koop zal zijn.

google_bril_banner

Het bedrijf heeft officieel laten weten zich te richten op een release voor het einde van dit jaar en tevens is er iets meer duidelijk geworden over de prijs. Ontwikkelaars die zich afgelopen jaar hebben ingeschreven voor een prototype van de bril tijdens de conferentie van Google moesten 1500 dollar betalen, Google laat weten dat de uiteindelijke prijs van de bril in ieder geval lager (gelukkig maar :-)) zal komen te liggen dan deze 1500 dollar.

Afgelopen jaar in mei gaf Sergey Brin, de medeoprichter van Google nog aan te verwachten dat de nieuwe bril in 2014 uit zou moeten gaan komen voor consumenten.

Aanvullend is ook duidelijk geworden dat de bril compatible zal zijn met zowel Android als de iPhone van Apple. Middels Bluetooth kan de bril op deze manier de 3G/4G verbinding van een iPhone of toestel met Android gebruiken. De bril zelf heeft overigens alleen Wi-Fi.

Lees meer over: ,