Nieuwe beveiligingsopties Facebook

Facebook heeft een aantal nieuwe beveiligingsopties beschikbaar gemaakt. Dit gaat om het inloggen op Facebook. Via de instellingen kunnen de apparaten waarop je Facebook gebruikt geregistreerd worden om zodoende inlogpogingen vanaf andere locaties tegen te gaan. Als je bijvoorbeeld je thuiscomputer en mobiele telefoon hebt ingesteld en er wordt vervolgens vanaf een andere computer ingelogd zal er een melding verstuurd (e-mail / sms) worden. Facebook zal verder proberen om verdachte inlogpogingen te blokkeren door bepaalde vragen te stellen om zodoende de identiteit van degene die inlogt te verifiëren.

Instellen kan door naar de instellingen te gaan van Facebook en te klikken op Account Security. Selecteer dan de optie 'Would you like to receive notifications for logins from new devices'. De volgende keer dat je inlgot zal bovenstaande melding verschijnen om de huidige computer te registreren en een vinkje, 'Don't ask me again from this computer'.

Alle opgeslagen apparaten zijn terug te vinden in de instellingen. Hier het tijdstip waarop het apparaat werd toegevoegd en de optie om deze eventueel weer te verwijderen.

Lees meer over: