Nieuwe beta Google Chrome met nieuw menu en creditcard opslag

Google heeft een nieuwe beta (6.0.472.33) beschikbaar gemaakt van Google Chrome met daarin een reeks nieuwe functies die eerder al te zien waren in de developerversie van de browser evenals snelheid en stabiliteit verbeteringen. Onder andere nieuw is het samengevoegde menu, iets wat uiteindelijk in de stabiele versie van de browser ook doorgevoerd zal worden. Je hebt niet langer twee knoppen rechts boven op de werkbalk staan met opties maar slechts één knop met daaronder alle mogelijkheden zoals het openen van een incognitovenster, zoomen, etc.

Creditcards (Autofill)

Een andere nieuwe functie is Automatisch aanvullen (Autofill) om formulieren automatisch en dus sneller in te kunnen vullen. Denk hierbij aan Naam, adres, telefoon en zelfs creditcard gegevens. Bij dit laatste gegeven merkt Google nog wel even op dat creditcard gegevens alleen worden opgeslagen als er specifiek toestemming voor is gegevens. Het is daarbij ook de vraag in hoeverre je deze gegevens toevertrouwd aan de browser. Aanvullend daarop worden de opgeslagen gegevens ook gesynchroniseerd. Met het oog op de veiligheid worden eventuele ingevoerde creditcard gegevens niet gesynchroniseerd.

Synchronisatie

Qua synchronisatie is er tevens de mogelijkheid bijgekomen om extensies te synchroniseren. Zodoende als je op een computer extensies hebt geïnstalleerd heb je deze ook op een andere computer en hoef je deze dus niet meer apart te installeren.

Lees meer over: , ,