Nieuwe berichtendienst Hangouts van Google (Google Babel)

hangouts_logo Al enige tijd waren er geruchten over Google Babel, niet zozeer een nieuw product maar een samenvoeging van alle chatfuncties die momenteel bestaan in diverse producten van het bedrijf zoals Gmail en Google+ om zodoende beter te kunnen concurreren met bedrijven als Facebook, Apple en WhatsApp. Deze berichtendienst is nu geïntroduceerd en bestaat dus echt maar heeft alleen niet de naam Babel gekregen maar Hangouts.

Het gaat om een berichtendienst aanwezig in Gmail en Google+ maar ook beschikbaar als stand-alone applicatie voor Android, iOS, Google Chrome en Google Chrome OS. Er is ondersteuning voor foto's en emoticons (850 totaal). Videogesprekken kunnen uiteraard worden gevoerd met maximaal tien gebruikers tegelijk. Een gesprek kan snel worden gestart en het sturen van een bericht naar een vriend kan ook als diegene offline is. Meldingen worden één keer getoond, nadat je een melding hebt bekeken, wordt deze op andere apparaten verwijderd. Zodoende krijg je dus niet telkens dezelfde melding. Er is ook een snooze functie voor de notificaties. Er kan worden bekeken waar je het eerder over hebt gehad, zo bekijk je gedeelde foto's en de geschiedenis van je videogesprekken.

In de toekomst zal ook SMS worden geïntegreerd maar onduidelijk is wanneer precies.

Hangouts voor Android downloaden kan hier in Google Play, de applicatie voor iOS vind je hier in de Apple Store en voor Google Chrome kun je terecht in de Chrome Web Store.