Nieuwe beelden Street View toegevoegd van New York

Google heeft nieuwe Street View beelden beschikbaar gemaakt van New York. Het gaat om drie belangrijke delen van de stad die volgens het bedrijf staan voor de geest en de kracht van de stad en de inwoners. Het gaat om het National September 11 Memorial, Central Park en enkele gebieden afgelopen jaar in oktober getroffen door orkaan Sandy.

street_view_911_memorial

Het monument voor de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2011 kan op deze manier digitaal worden bezocht. Wat betreft Central Park werd er samengewerkt met de Central Park Conservancy om het bekende stadspark te fotograferen. Met zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar is Central Park veruit het meest bezochte park in de Verenigde Staten.

Daarnaast heeft Google in de afgelopen tijd samengewerkt met Historypin en een aantal andere organisaties om gezamenlijk een collectie van foto's en verhalen te maken over de impact van de orkaan en de voortgang van heropbouw. Historypin werd eerder al hier besproken en is een site waarop Street View gecombineerd wordt met historische foto’s.