Nieuwe beelden Google Street View Antarctica

Google Street View is tegenwoordig op alle zeven continenten beschikbaar en dit is sinds september 2010 want toen plaatste Google beelden online van Antarctica, bijzonder want het is zoals je zult begrijpen vrij lastig om daar foto's te kunnen maken.

Nu bijna twee jaar later heeft Google nieuwe beelden online gezet van diverse belangrijke plekken op Antarctica, de beelden werden gemaakt met hulp van het Polar Geospatial Center van de University of Minnesota en de New Zealand Antarctic Heritage Trust.

Het gaat onder meer om het Zuidpoolstation dat omringd is met vlaggen, Scott’s hut en de South Pole Telescope, de beelden worden tevens toegevoegd aan Google World Wonders. Het doel van de foto's is om wetenschappers en enthousiaste reizigers en penguins (geeft Google aan) te voorzien van gegevens over deze historische locaties.

Californië

Van het koude Antarctica gaan we dan door naar het zonnige Californië want Google heeft beelden toegevoegd van vijf National Parks (natuurgebieden). Een virtueel kijkje nemen kan in Yosemite, Joshua Tree, Redwood, Sequoia & Kings Canyon en Death Valley.