Nieuwe beelden Sotsji toegevoegd aan Google Street View en meer updates

Nieuwe beelden Sotsji toegevoegd aan Google Street View en meer updates

Nog net op tijd voor de Olympische Winterspelen die aanstaande vrijdag in Sotsji zullen gaan starten heeft Google nieuwe beelden van Sotsji toegevoegd aan Google Street View. Op deze manier kan het volledige Olympische terrein (in aanbouw) worden bekeken.

Google heeft niet alleen Sotsji bezocht maar in totaal hebben de Street View auto's in 2013 meer dan 300.000 kilometer afgelegd in Rusland. Veel beelden van steden al beschikbaar in Google Street View zijn opnieuw geschoten en daarnaast zijn er een aantal steden toegevoegd waaronder Vladivostok, Yakutsk en Irkutsk. Ook werd het eiland Sakhalin bezocht door de Street View auto, gelegen tussen de Zee van Ochotsk en de Japanse Zee. Als laatste werd de brug naar Roesski-eiland gefotografeerd, de langste tuibrug ter wereld.

Slovenië en de Filipijnen

Tegelijk met het toevoegen van de nieuwe beelden van Rusland heeft Google nieuwe beelden online gezet van Slovenië. Google Street View was nog niet beschikbaar in Slovenië en hiermee is het land het 55ste land waar Google Street View beschikbaar is gekomen. Een groot deel van Slovenië is toegevoegd waaronder de hoofdstad van het land, Ljubljana. Daarnaast heeft Google aangekondigd te zijn begonnen met fotograferen van de Filipijnen. Google is gestart met het maken van foto's in Manilla en er zijn al beelden van enkele locaties in de hoofdstad online beschikbaar gemaakt als preview.

Azië

Dan heeft Google nog laten weten dat Japan het meest populaire land is op Street View van alle landen in Azië. Veel bekende locaties in Azië zijn net als diverse bekende locaties in Europa erg populair maar verrassend is dat in onder andere Japan steeds meer locaties die juist offline niet zo populair zijn, online steeds meer worden bezocht zoals het Japanse eiland Hashima. Een overzicht van de meest populaire locaties in Azië bekijk je hieronder.

Boete

In Zuid-Korea heeft Google een boete gekregen van ongeveer 196.000 dollar voor het in 2010 verzamelen van gegevens van onbeveiligde WiFi-netwerken tijdens het fotograferen voor Google Street View, iets wat eerder ook in onder andere Nederland speelde. Naast de opgelegde boete moet het bedrijf uiteraard ook de verzamelde gegevens verwijderen.