Nieuwe app van Google logt automatisch in op WiFi bij Starbucks

Nieuwe app van Google logt automatisch in op WiFi bij Starbucks

Google is momenteel bezig met de ontwikkeling van een app om automatisch mee in te loggen op de gratis WiFi-hotspots van koffieketen Starbucks. De app is er volgens bronnen voor zowel iOS en Android en na installatie is het niet langer nodig om verbinding te maken en in te loggen maar zal dit geheel automatisch gebeuren zonder dat er verdere handmatige acties benodigd zijn, zo moeten klanten dus veel sneller op internet kunnen.

Bezoekers van de koffieketen dienen nu nog wel handmatig verbinding te maken en daarna in de browser in te loggen en de voorwaarden te accepteren. Verder is Google momenteel bezig met het beschikbaar maken van sneller internet in alle 7000 vestigingen van Starbucks in de Verenigde Staten, hiermee wordt AT&T vervangen. Dit moet volgend jaar helemaal worden afgerond. Volgens het bedrijf zou de internetverbinding tot tien keer sneller worden, in de steden waar Google Fiber al aanwezig is zelfs tot 100 keer sneller.

Op dit moment zou de nieuwe app op het hoofdkantoor van Google worden getest door medewerkers, het is nog niet duidelijk of en wanneer de app zal worden uitgebracht.

Lees meer over: , ,