Nieuwe app Facebook Rooms om te discussiëren over allerlei onderwerpen

Nieuwe app Facebook Rooms om te discussiëren over allerlei onderwerpen

Een volgende nieuwe app van Facebook Creative Labs is Rooms, eerst specifiek voor iOS. Het is de app waar The New York Times eerder deze maand nog een artikel over plaatste.

Met de app die volledig los functioneert van het sociale netwerk kun je 'rooms' aanmaken over onderwerpen die je interesseren, dit mag in principe alles zijn. Na het aanmaken van een room kan deze naar eigen smaak worden ingericht door zelf kleuren te kiezen en iconen en foto's in te stellen, zelfs de Like button in een room kan worden aangepast.

In een room kunnen vervolgens berichten worden geplaatst evenals foto's en video's die worden getoond in een nieuwsoverzicht, vergelijkbaar met Facebook en Instagram. Tevens kunnen per room toegangsrechten worden ingesteld en tevens is er een mogelijkheid om te bepalen of er gelinkt mag worden naar geplaatste content of niet. In de toekomst zullen er meer features worden toegevoegd om een room te kunnen aanpassen naar wens.

Vooralsnog is Rooms alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen waar Engels wordt gesproken. Downloaden van Rooms kan hier in de App Store al moet er dan dus wel overgeschakeld worden naar de Amerikaanse App Store. Het is niet duidelijk wanneer Facebook de app zal gaan uitbrengen in andere landen. Eerder werden overigens de apps Paper en Mentions al gemaakt door Creative Labs.

Lees meer over: , ,