Nieuwe actie tegen Internet Explorer 7 en 8, Go Dark for IE

Hoewel Microsoft ook graag ziet dat gebruikers upgraden naar de laatste versie van Internet Explorer is er met name actie gevoerd door het bedrijf om gebruikers van Internet Explorer 6 te laten upgraden. Een nieuwe actie op het web getiteld 'Go Dark for IE' gaat nog een stapje verder. Wie achter de actie zit is niet duidelijk maar het doel is om zoveel mogelijk gebruikers van Internet Explorer 7 en 8 te laten upgraden naar Internet Explorer 9 omdat oudere versies de verdere ontwikkeling van het internet tegenhouden.

Om dit te bewerkstelligen roept de site webmasters op om hun website op 26 oktober dit jaar op zwart te zetten voor alle gebruikers van Internet Explorer 7 en 8 en dan eigenlijk dan ook voor gebruikers van Internet Explorer 6. Op 26 oktober zal Windows 8 gaan uitkomen.

Nu zou dit alles ook kunnen door een banner te plaatsen voor deze groep gebruikers maar volgens de website is dat niet voldoende want gebruikers upgraden gewoonweg niet. Het niet upgraden komt omdat gebruikers er het nut niet van inzien, omdat gebruikers niet weten hoe of simpelweg niet kunnen. Door dus veel websites op zwart te zetten hoopt de site dat er een punt wordt gemaakt en dat een hoop gebruikers wel gaan upgraden.

Moderne browsers

Op de site wordt verwezen naar downloads van Internet Explorer 9, Google Chrome, Firefox, Safari en Opera. Safari is een opmerkelijke in deze lijst omdat deze niet meer te downloaden is voor Windows en vermoedelijk ook niet meer terug zal keren. Heb je een eigen website dan is er ook een code beschikbaar om in te voegen op 26 oktober, met de code gaat een website geheel op zwart voor gebruikers van Internet Explorer 7 en 8. In dat geval krijgen gebruikers een melding te zien dat ze een verouderde browser gebruiken.

Sites die deelnemen aan de actie op 26 oktober kunnen dit aangeven en krijgen dan een vermelding op de actiesite, op dit moment zijn dit er nog niet zo heel veel, slechts 17.