Nieuw standaard thema voor Chrome en andere vernieuwingen

Google Chrome heeft standaard een blauw thema, dit is al zo vanaf de introductie van de browser. Echter lijkt Google nu besloten te hebben dat dit gewijzigd moet worden naar een grijs thema. In een developerversie van de browser is het nieuwe thema te zien.

Extensies verbergen

Er zijn nog een aantal vernieuwingen te zien in deze developerversie vergeleken met de stabiele versie van de browser. Knoppen van extensies kunnen hier nu standaard verborgen worden (ook beschikbaar in de betaversie). Er is een schuifbalkje geplaatst tussen de adresbalk en de knoppen om zodoende deze onder een menu te plaatsen.

Synchronisatie

Update voor het synchronisatie gedeelte van de browser. In de stabiele versie van Google Chrome is er de mogelijkheid om bookmarks te synchroniseren. Zodoende beschik je over deze bookmarks op meerdere computers. Nieuw is dat standaard naast de bookmarks ook thema's, instellingen en autofill gegevens worden gesynchroniseerd.

Incognito

Normaal gesproken worden extensies uitgeschakeld als je een incognitovenster opent. Nieuw is de optie om extensies ook beschikbaar te maken in de incognitomodus. Dit kan per extensie geregeld worden via Extensiebeheer.

Locatie

Onder de knop 'Instellingen voor inhoud' onder de geavanceerde opties is een tab 'Locatie' toegevoegd. Hier instellingen omtrent websites die je locatie willen bepalen.

AutoFill Profiles

Nieuwe en alleen beschikbaar in de developerversie is een knop 'AutoFill Profiles'. De knop is te vinden onderĀ  Automatisch aanvullen voor formulieren. Zodra je op de knop drukt zijn er twee onderdelen te zien, addresses en credit cards.

Lees meer over: , ,