Nieuw ontwerp videokanalen YouTube voor iedereen beschikbaar

Begin februari werd al aangekondigd dat de videokanalen van YouTube een nieuw ontwerp zouden gaan krijgen en nu iets meer dan een maand later is het nieuwe ontwerp, YouTube One Channel genoemd voor alle gebruikers van de site beschikbaar gemaakt. Het gaat om een volledig nieuw ontwerp in lijn met de layout van de rest van de website.

Coverfoto en trailer

Bovenaan het videokanaal kan een grote afbeelding worden ingesteld vergelijkbaar met profielen en pagina's op Google+ en Facebook. YouTube geeft aan dat je hier het beste een afbeelding van 2560 bij 1440 kunt uploaden op basis van een sjabloon. In het sjabloon is een veilige ruimte aangegeven van 1280 X 350 pixels gecentreerd rond de afbeelding, alles binnen deze veilige ruimte zal altijd op alle apparaten worden getoond en tekst en logo's verwerkt in de afbeelding worden niet afgekapt. Naast de veilige ruimte is er een flexibele ruimte aangegeven in het sjabloon van 420 pixels links en 420 rechts.

Over de foto kunnen aan de rechterkant links worden geplaatst, bijvoorbeeld een link naar een website en links naar sociale netwerken. Onder de foto kan een trailer worden geplaatst gericht op niet-abonnees om het videokanaal op deze manier te introduceren.

youtube_trailer_videokanaal

Handmatig activeren

Bestaande videokanalen worden nog niet automatisch bijgewerkt naar het nieuwe ontwerp maar dit is eerst nog iets wat handmatig uitgevoerd moet worden. Als gebruiker kun je gaan naar youtube.com/onechannel en onderaan klikken op de knop om de nieuwe layout te activeren. Mocht je nog niet direct kunnen wennen aan het nieuwe ontwerp dan kun je later dezelfde pagina weer bezoeken om terug te schakelen naar de oude layout. Het is nog niet duidelijk wanneer YouTube alle videokanalen definitief zal gaan overzetten.

Het videokanaal van WebSonic.nl is inmiddels overgezet, het kanaal bekijk je hier.

Lees meer over: ,