Nieuw logo voor Microsoft voor het eerst sinds 25 jaar

In tegenstelling tot eerdere berichten en verklaringen van Microsoft krijgt het bedrijf toch een geheel nieuw fris logo. Geruchten over een nieuw logo gingen enige tijd geleden al rond toen er plotseling tijdens de presentatie van de Surface een ander logo werd gebruikt. Microsoft gaf als reactie op de geruchten begin deze maand aan dat het logo van het bedrijf niet vervangen zou gaan worden. Op het moment dat deze verklaring werd gegeven werd er achter de schermen toch al gewerkt aan een nieuw logo zo blijkt nu.

Het is voor het eerst in 25 jaar dat het logo wordt aangepast, in totaal is het de vijfde keer in 37 jaar. Het nieuwe logo bestaat uit twee elementen, voor het eerst een symbool bestaande uit vier kleuren (rood, groen, blauw, geel) en tekst in het lettertype Segoe. Segoe werd al langer gebruikt door Microsoft in presentaties en producten zoals Windows.

Het bedrijf neemt het logo vandaag officieel in gebruik op Microsoft.com en in drie winkels in de Verenigde Staten. In de komende maanden zal het logo ook worden doorgevoerd in de andere winkels en uiteraard worden gebruikt in reclames en op andere plekken. Omdat het behoorlijk wat tijd kost om het logo door te voeren kan het goed zijn dat je het oude logo af en toe nog tegen gaat komen. Hieronder de oude logo's en het nieuwe logo.

Recent kreeg ook Windows al een nieuw logo evenals kantoorpakket Microsoft Office.

Lees meer over: