Nieuw Google logo verwijst naar Streaming Search

Vanavond is het zover. In Mountain View organiseert Google een speciale bijeenkomst waar onder andere Marissa Mayer van Google bij aanwezig is. Nog niet bevestigd maar de verwachting is dat streaming search vanavond aangekondigd zal worden. Streaming search is het realtime bijwerken van de zoekresultaten op het moment dat er een zoekopdracht wordt getypt. Steeds meer mensen zien streaming search als experiment en het lijkt erop dat Google de functionaliteit door gaat voeren. Meer over streaming search inclusief screenshots en een video lees je hier.

Nu stond er gisteren op een aantal homepages van Google een speciaal interactief logo. De reden achter het logo was eerst onduidelijk maar later volgde een verklaring van Google dat het logo weergaf hoe Google denkt hoe search zou moeten zijn. Vandaag staat er opnieuw een bijzonder logo op de homepage en deze verwijst naar streaming search.

Op het moment dat je Google.com bezoekt zie je in eerste instantie een geheel grijs logo. Zodra je begint met het typen van een zoekopdracht dan krijg het logo kleur zoals hieronder in de video. De manier waarop het logo wordt getoond komt overeen met de manier waarop de suggesties van streaming search worden getoond.

Het is natuurlijk nog wel even afwachten of deze functionaliteit daadwerkelijk aangekondigd zal worden vanavond. Het is in ieder geval wel de eerste keer dat Google middels speciale logo's eigen nieuwe functionaliteit aankondigt.

Update

Het logo blijkt inderdaad te maken te hebben met de lancering van Streaming Search, nu bekend als Google Instant. Meer daarover lees je hier.