Nieuw in Gmail Labs, voorbeeldvenster

Een nieuw Gmail Labs experiment is het voorbeeldvenster, iets wat al lang bestaat in bekende mailprogramma's als Microsoft Office Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail en Thunderbird. Na het inschakelen van het experiment komt er een knop beschikbaar, rechtsboven in de werkbalk om het voorbeeldvenster te activeren. Je hebt hier dan de mogelijkheid om het venster horizontaal of verticaal te splitsen. Je schakelt dan sneller door berichten en een bijkomend voordeel is dat als je veel labels hebt je niet telkens naar beneden hoeft te scrollen omdat elk onderdeel nu zijn eigen schuifbalk krijgt.

Activeren

Het activeren van het experiment kan door rechtsboven in de hoek om het tandwieltje te klikken en vervolgens in het menu te kiezen voor 'Labs'. Zoek dan in de lijst met experimenten 'Voorbeeldvenster' op en klik op Inschakelen. Na het activeren komt er een knop beschikbaar om zodoende zelf de gewenste weergave te kiezen.

Markeren als gelezen

Met het inschakelen van het experiment komt er een extra optie beschikbaar om te bepalen na hoeveel seconden een bericht gemarkeerd wordt als gelezen. Standaard is dit ingesteld op 3 seconden maar kan ook ingesteld worden op 1 seconde of onmiddellijk.

Lees meer over: , ,