Nieuw Google Account vereist Gmail en Google+

Larry Page maakte bekend dat Google+ nu 90 miljoen gebruikers heeft en Google doet er sinds de lancering veel aan om meer gebruikers naar het sociale netwerk te krijgen.

De laatste stap om meer gebruikers naar Google+ te krijgen heeft te maken met het aanmaken van een nieuw Google account. Het is namelijk nu zo dat als je een nieuw account aan gaat maken je verplicht bent om ook direct een Gmail adres te kiezen en een profiel aan te maken waardoor je automatisch wordt toegevoegd aan Google+. In de tweede stap van de registratie wordt direct gevraagd om een foto toe te voegen aan het profiel en na een klik op de knop wordt je direct gewezen op je nieuwe Google+ profiel.

Om gebruik te mogen maken van Google+ is het vereist dat je 18 jaar of ouder bent en zodoende zal de registratie overgeslagen worden als je jonger bent dan 18, in dat geval wordt er alleen een Gmail account aangemaakt waarvoor de leeftijdsgrens staat op 16.

Update

Dankzij een aantal aanpassingen is de minimum leeftijd om een Google+ profiel aan te mogen maken nu verlaagt naar 16 jaar, in de meeste andere landen is dit nu 13 jaar.

Oude formulier

Nu was het voorheen altijd zo dat je niet verplicht was om een Gmail adres te gebruiken voor een Google account en gewoon een alternatief adres kon gebruiken.

Nu is het zo dat het bovenstaande vereist is als je de normale weg volgt, echter op het moment van schrijven is het oude formulier om een account aan te maken nog wel gewoon beschikbaar. Middels dit formulier is er voorlopig dus nog wel de mogelijkheid om een nieuw account te koppelen aan een ander adres dan een Gmail adres.

Verwijderen

Het is overigens wel mogelijk om achteraf te gaan naar de instellingen van een account en zodoende alles wat te maken heeft met Google+ te verwijderen.