Nieuw design voor Wikipedia

Encyclopedie Wikipedia gaat binnenkort een nieuw design krijgen. Het is de bedoeling dat het nieuwe thema genaamd 'Vector' het eerst wordt doorgevoerd in de week van 5 april op Wikimedia Commons. Later volgen alle versies van de encyclopedie plus de andere projecten van de Wikimedia Foundation.

Het nieuwe design moet er voor zorgen dat essentiële functies beter te vinden zijn. De hoofdnavigatie aan de linkerkant is op de schop gegaan en het zoekveld is verplaatst naar de rechterbovenhoek. Verder wordt de mogelijkheid om van een pagina een PDF bestand te maken beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Voorheen was deze functie alleen beschikbaar voor gebruikers die ingelogd waren. Dit geldt ook voor de Boekenmaker.

De pagina waarop tekst kan worden bewerkt is flink verbeterd en een stuk overzichtelijker geworden. Op de pagina tevens een verbeterde werkbalk. Nieuwe en verbeterde pictogrammen moeten het duidelijker maken welke handelingen er met elk gereedschap uitgevoerd kunnen worden. Als laatste zal het logo bijgewerkt worden.

Uitproberen?

Het uitproberen van het nieuwe design kan op twee manieren. Als je gaat naar de Nederlandse versie van de encyclopedie staat er bovenaan een knop 'Beta inschakelen'. Je hebt hiervoor echter wel een gebruikersaccount nodig. Als tweede kun je elke pagina bekijken met het nieuwe design door ?useskin=vector toe te voegen aan de URL. Hiervoor is het niet benodigd om in te loggen echter werkt deze mogelijkheid alleen per pagina.

Lees meer over: