Nieuw design voor webversie TweetDeck

Twitter heeft een volledig nieuwe layout uitgerold voor de webversie van TweetDeck evenals voor de applicatie voor Google Chrome. Het betreft een update waarmee het design van TweetDeck een stuk lichter is gemaakt. De belangrijkste wijziging is dat de navigatie niet langer bovenaan staat maar is verplaatst naar de linkerkant van het venster.

tweetdeck_redesign_1

Standaard is de nieuwe navigatiebalk ingeklapt en zijn alleen de iconen van de verschillende ingestelde kolommen te zien, door met de muis op een icoon te gaan staan is te zien om welke kolom het gaat en door op een icoon te klikken scroll je direct naar de betreffende kolom toe. Tevens kan de volgorde van de iconen worden gewijzigd en daarmee zal de bijbehorende kolom ook worden verplaatst. De navigatiebalk kan standaard ook uitgeklapt worden. Helemaal bovenin de navigatiebalk staat de blauwe knop om een nieuwe tweet op te stellen, dit venster is verder gelijk gebleven qua design.

tweetdeck_redesign_2

Onder de knop om een bericht te maken staat de zoekfunctie. De knop om lists te openen staat onderin en als laatste hier de knop om de instellingen van TweetDeck te openen.

tweetdeck_redesign_3

Lees meer over: ,