Nieuw design voor Google+ Plugins

Afgelopen week bestond sociaal netwerk Google+ alweer twee jaar. Dit werd als eerste gevierd met een speciaal logo dat linksboven te zien was en daarnaast werd Mr. Jingles zoals het belletje van de notificaties heet voorzien van een kleine feestelijke Easter Egg. Door hier met de muis op te gaan staan kwam er confetti naar beneden. Aanvullend op deze twee feestelijke toevoegingen aan het sociale netwerk heeft Google een aantal nieuwe Google+ plugins gepresenteerd en de bestaande plugins qua uiterlijk aangepast.

Volgknop

Als eerste is de volgknop van Google+ aangepast qua uiterlijk waarvan hieronder een aantal screenshots. De knop kan geplaatst worden met of zonder teller en zodra je als gebruiker op de knop gaat staan kan een gewenste kring in de lijst worden gekozen. De knop kan middels een regel code worden toegevoegd aan een website en indien de +1 knop al is geplaatst op de site dan hoeft er geen nieuwe javascript te worden toegevoegd.

google_plus_volgknoppen

Communities

Google+ Communities werd begin december vorig jaar geïntroduceerd en beheerders van deze groepen hebben sinds de introductie om een manier gevraagd om leden te kunnen werven op andere websites. Daarom nu de introductie van een badge voor Google+ Communities. De badge kan aardig aangepast worden naar eigen smaak. Er kan gekozen worden tussen portrait en landscape, de breedte kan aangepast worden en er kan gekozen worden voor een donker of licht thema. Standaard is de groepsfoto te zien in de badge maar deze kan uitgeschakeld worden, ook is er de optie om een icoon te kiezen.

google_plus_groepen

Pagina's en profielen

Er is al langere tijd een badge beschikbaar voor zowel pagina's als profielen. Deze is nu bijgewerkt qua design en er zijn meer opties om aan te passen. Standaard wordt de coverfoto getoond in de badge evenals de profielfoto. Net als met de bovengenoemde badge voor groepen kan deze badge in portrait en landscape worden weergeven, de breedte kan worden aangepast en er kan gekozen worden voor een donker of licht thema.

Bestaande badges blijven functioneren in de oude layout voor de komende 90 dagen zodat je de tijd hebt om eventueel een nieuwe badge te maken. Na deze periode zal Google automatisch alle badges op alle sites gaan bijwerken naar het nieuwe design.

google_plus_badges

Lees meer over: ,