Nieuw design homepage en zoekresultaten Google en meer

Google heeft officieel laten weten in de komende maanden een aantal wijzigingen door te voeren betreffende de homepage en de pagina met zoekresultaten. De wijzigingen waren eerder al te zien als experiment. Als eerste is daar de zwarte balk waarvan gisteren bij de introductie van Google+ al duidelijk werd dat deze definitief werd doorgevoerd.

Homepage

Recent werd ook duidelijk dat er werd geƫxperimenteerd met een aangepaste homepage. Op de homepage is het logo weer wat kleiner en zijn de links die normaal onder het zoekveld stonden verplaatst naar onderen. De link om een achtergrond in te stellen staat nu aan de rechterkant. Hieronder zie je een screenshot van de homepage.

Zoekresultaten

Wat betreft de zoekresultaten is er een nieuwe grijze balk doorgevoerd en een blauwe zoekknop bovenaan naast het zoekveld. Uiteraard ook hier de zwarte navigatie en aan de linkerkant zijn de iconen grijs geworden met rode koppen. Een screenshot hieronder.

Overig

Naast de zoekmachine zelf zijn ook andere producten zoals Google Maps, Google Agenda en het helpcentrum vernieuwd. Hieronder een screenshot van Google Maps en van Google Agenda. Klik op de afbeeldingen op een vergroting te bekijken.