Nieuw dashboard Google Webmaster Tools

Google heeft enkele verbeteringen doorgevoerd binnen Google Webmaster Tools waaronder een volledig nieuw dashboard. Op het dashboard worden bovenaan de laatste berichten en recente kritieke problemen getoond, mits deze er zijn uiteraard en eronder de drie blokken, Crawlfouten, Zoekopdrachten en Sitemaps met opties om door te klikken.

Naast het nieuwe dashboard heeft Google de navigatie aan de linkerkant gewijzigd en de verschillende onderdelen geplaatst in een aantal groepen. Als eerste is dat Configuratie, het gedeelte om bepaalde zaken in te stellen die daarna niet of nauwelijks meer wijzigen. Als tweede is er het menu item Gezondheid waar gecheckt kan worden of bepaalde zaken omtrent een website in orde zijn. Als derde is onder Verkeer te zien hoe een website het doet in de zoekmachine en als laatste is er het menu item Optimalisatie gericht op het verbeteren van een website. Overigens bestaat het onderdeel Labs ook nog gewoon.

Sommige onderdelen zijn qua naam aangepast maar zijn qua functionaliteit nog hetzelfde. Zo is de naam 'HTML-suggesties' nu gewijzigd naar 'HTML-verbeteringen'.

Startpagina

Als laatste is er een optie toegevoegd aan de startpagina van Webmaster Tools die met name handig is voor degene die een hoop websites hebben ingesteld. Het gaat om een nieuwe optie die rechtsboven staat om de weergave in te stellen op Compact. In dat geval worden de thumbnails van websites verborgen en krijg je een compact overzicht te zien.

Lees meer over: ,