Niet logisch als Facebook met web search start

Facebook is momenteel bezig met een verbeterde zoekmachine voor het sociale netwerk maar om te stappen in web search zou niet logisch zijn zo heeft Lars Rasmussen gezegd tegen de Sydney Morning Herald. Hij geeft aan momenteel te werken aan een specifiek onderdeel en dat de huidige zoekfunctie van Facebook een stuk beter kan.

"I can’t predict what will happen in the future but I don’t think it will make sense for us at this stage to even begin to think about doing web search. Google does that so well" aldus Rasmussen die hiermee eerdere berichten tegenspreekt. Op dit moment kan er op Facebook wel gezocht worden op internet maar dit is slechts een heel klein onderdeel. Om te zoeken op het web staat er een zoekfilter 'Resultaten op internet' na het uitvoeren van een zoekopdracht, de resultaten zijn afkomstig van zoekmachine Bing van Microsoft.

Rasmussen begon ooit het bedrijf Where 2 Technologies dat in 2004 werd overgenomen door Google wat resulteerde in Google Maps. Samen met zijn broer Jens was hij verantwoordelijk voor het geflopte Google Wave en sinds 2010 werkt hij bij Facebook.

In de afgelopen tijd voerde Facebook al kleine wijzigingen door betreffende de zoekfunctie, zo werd bijvoorbeeld de tekst die standaard in het zoekveld staat gewijzigd. Eerst stond hier alleen 'Zoeken' en later werd dat 'Zoeken naar mensen, plaatsen en dingen' om gebruikers beter te attenderen op de zoekfunctie. Ook was er dit weekend nog het bericht over mogelijke advertenties tussen de zoeksuggesties. Facebook is dus druk met het verbeteren van de zoekfunctie al is het nog niet duidelijk wanneer dit wordt doorgevoerd.

Lees meer over: