Niet alle eigenaren van een iPad blij met introductie iPad 4

Uit een onderzoek van Toluna QuickSurveys blijkt dat niet iedereen die recent een iPad 3 heeft gekocht even blij is met de introductie van de vierde generatie iPad. Afgelopen dinsdag presenteerde het bedrijf niet alleen de iPad Mini maar ook een vernieuwde iPad.

De iPad 3 werd iets meer dan een half jaar geleden geïntroduceerd door Apple, dit gebeurde op 7 maart. Uit het onderzoek uitgevoerd onder 2000 consumenten komt naar voren dat iPad eigenaren niet allemaal even blij zijn met hoe snel Apple al komt met de vierde generatie iPad waardoor de iPad 3 niet langer te koop is. Veel mensen waren dan ook verrast afgelopen dinsdag toen de iPad 4 werd gepresenteerd door het bedrijf met als gevolg dat er de nodige negatieve reacties onder andere op Twitter werden geplaatst.

De helft van alle mensen met een iPad 3 was ontevreden met de lancering van de iPad 4 gevolgd door ongeveer 45 procent met een iPad 2 en 40 procent met een iPad 1. Het is wel zo dat een hoop consumenten de iPad Mini willen gaan aanschaffen. 15 procent gaf aan zeker de kleinere versie van de iPad te gaan kopen, 32 procent gaf aan de iPad Mini waarschijnlijk te gaan kopen. 21 procent gaf aan het apparaat mogelijk te gaan aanschaffen om als een cadeau te geven tijdens de feestdagen over twee maanden.

Op de vraag welke tablet de voorkeur krijgt kwam de Kindle Fire van Amazon als grote winnaar uit de bus met 46 procent gevolgd door de nieuwe iPad Mini met 40 procent en de Nexus 7 van Google met 14 procent. Wat betreft de iPad Mini valt met name het kleinere scherm in de smaak gevolgd door snelheid, prestaties en de levensduur van batterij.

Apple Maps

Aanvullend komt uit het onderzoek overigens ook naar voren dat een op de vier ondervraagden van mening is dat de reputatie van Apple is aangetast na het verwijderen van Google Maps uit iOS en de introductie van de eigen kaartenapplicatie, Apple Maps.

iPad 3 inruilen

Om nog even terug te komen op de iPad 3. Uit de Verenigde Staten komt het bericht dat sommige winkels van Apple de iPad 3 gratis omruilen voor een iPad 4 mits deze in de afgelopen maand is gekocht. Eis hierbij is wel dat de iPad 3 die wordt ingeruild uiteraard in goede staat is. Het is echter geen standaard regel van Apple, het zijn puur een aantal winkels in de Verenigde Staten die zelf hebben besloten om dit voor klanten te doen.

Lees meer over: ,