Nexus S gepresenteerd door Google

Google heeft de opvolger van de Nexus One gepresenteerd, de Nexus S. Afgelopen maand gingen er al verschillende geruchten rond over het nieuwe toestel onder andere na aanleiding van een vermelding op de website van winkelketen Best Buy. Op dat moment werd er tevens gedacht dat het toestel door Samsung geproduceerd zou worden en dit blijkt ook het geval te zijn. De Nexus S is standaard voorzien van een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android, tevens vandaag uitgebracht. Het betreft versie Android 2.3 genaamd Gingerbread.

Het toestel weegt 129 gram, is 63 x 123.9 x 10.88mm groot en beschikt net als de iPhone 4 over een tweede camera. Verder beschikt het toestel over een 1GHz (Hummingbird) processor, 16GB flash memory en een 4 inch WVGA (480x800) scherm. De batterij is goed genoeg om: 6.7 uur te bellen (3G) en heeft een standby tijd tot bijna 18 dagen (3G). Alle specificaties zie je op de bijbehorende website van het toestel, Nexus S.

Het toestel zal vanaf 16 december online te koop zijn en in alle winkels van Best Buy en Best Buy Mobile in de Verenigde Staten. Op 20 december zal het toestel komen naar het Verenigd Koninkrijk waar deze gekocht kan worden bij de Carphone Warehouse en eveneens Best Buy. Het is niet bekend wanneer het toestel in Nederland te koop zal zijn.

Het laatste nieuws rondom de Nexus S is te volgen op Twitter, @googlenexus

Lees meer over: , , , ,