Nexus 8 mogelijk gelekt op Android.com

Nexus 8 mogelijk gelekt op Android.com

Eerder deze week presenteerde Google zowel de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android als de nieuwe Nexus 5 smartphone. Met deze aankondigingen vernieuwde Google tevens de promotionele website Android.com waar nu een foto is ontdekt (kopie hierboven) met een nog onbekende tablet, mogelijk de Nexus 8.

Het gaat om de tweede foto in het gedeelte Apps & Entertainment. Te zien is een vrouw met een tablet in haar hand waar Android KitKat op draait. Het lijkt zo te zijn dat de tablet beschikt over een 8-inch scherm waardoor deze dus groter is dan het scherm van de Nexus 7 en kleiner dan het scherm van de Nexus 10, tevens is de randen flink dunner.

Het is niet gebruikelijk voor het bedrijf om niet bestaande apparaten te verwerken in dit soort promotionele foto's, in een andere foto is bijvoorbeeld een Nexus 7 te zien. Tevens werd recent de Nexus 5 smartphone nog voor de presentatie gelekt door Google zelf in een video ter promotie van Android KitKat. Geruchten over een 8-inch tablet gaan al langer rond en mogelijk dient deze onbekende tablet ter vervanging van de Nexus 10.

Lees meer over: , ,