Nexus 7 in Verenigde Staten uitverkocht

Degene die in de Verenigde Staten graag nog een Nexus 7 van Google zouden willen bemachtigen in de winkel hebben pech want het apparaat is volledig uitverkocht, het gaat dan om de 16GB versie van de tablet. Google heeft alle voorbestellingen geleverd en naast dat het apparaat online te koop is kan deze ook aangeschaft worden in diverse winkels zoals Staples, GameStop en Best Buy. Naar verluidt zou Google in de voorverkoop al 600.000 exemplaren hebben verkocht. Op de website waar de tablet te bestellen is staat momenteel dat de verwachte levertijd 1 tot 2 weken is voor zowel de 8GB als de 16GB versie. De 8GB versie is overigens niet in de winkel te koop maar alleen online.

Google presenteerde de tablet eind vorige maand op de eigen conferentie in San Francisco. De tablet wordt gezien als een goed alternatief voor de iPad onder meer vanwege de prijs. Ook voor degene die het scherm van de iPad te groot vinden zou de Nexus 7 uitkomst kunnen bieden met daarbij wel de kanttekening dat Apple mogelijk later dit jaar zelf met een iPad Mini gaat komen. Wat betreft winst zou Google slechts 15 dollar verdienen op de tablet, ter vergelijking: Apple maakt naar verluidt 170 dollar winst per iPad. Het gaat Google dan ook met name om geld te verdienen met de aanvullende diensten zoals het verhuren en het verkopen van films plus de verkoop van applicaties en muziek.

Het is de verwachting dat Google de tablet ergens rond september naar Nederland zal gaan brengen, het is hier echter niet mogelijk om films te huren of te kopen, etc.

Unboxing

Gisteren kon je hier al even een video zien waarin de Canadese mixed martial arts-kampioen, Georges St-Pierre een Nexus 7 wil gaan uitpakken maar gestoord wordt door een aantal ninjas. Het uitpakken gaat hem goed af echter in de onderstaande video is te zien dat in de praktijk het uitpakken van de Nexus 7 toch soms even wat lastiger kan zijn.

Lees meer over: , ,