Nexus 7 en Android 4.3 Jelly Bean gepresenteerd door Google

google_nexxus_7

Google heeft vanavond tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Mountain View zoals verwacht de nieuwe Nexus 7 gepresenteerd. Afgelopen week stuurde het bedrijf uitnodigingen rond voor een ontbijt met Sundar Pichai, verantwoordelijk voor Android en Chrome OS. Snel nadat de uitnodigingen waren verzonden lekten er al foto's online uit.

De nieuwe versie van de tablet die wederom gemaakt door Asus en is verkrijgbaar met 16 GB en 32 GB. De Nexus 7 heeft 4 GB aan werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5Ghz processor. Er is een 1,2 megapixels camera aan de voorkant geplaatst en een 5 megapixel camera aan de achterkant. Als laatste beschikt de tablet over een 7,02 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (323 ppi). Het apparaat is tevens iets lichter en dunner. De 16 GB variant kost 229 dollar en de 32 GB is er voor een bedrag van 269 dollar. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de tablet naar Nederland zal gaan komen, in de Verenigde Staten zal de Nexus 7 vanaf 30 juli in de winkels liggen.

Android 4.3 Jelly Bean

Vanavond heeft Google tevens de nieuwe versie van Android gepresenteerd die ook standaard geïnstalleerd is op de nieuwe Nexus 7. Nieuw in Android 4.3 is onder andere de mogelijkheid om beperkingen in te stellen voor gebruikers wat betreft applicaties en content. Dit is uiteraard met name handig voor ouders die hun kinderen de tablet laten gebruiken. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem zal vandaag beschikbaar komen voor de huidige Nexus 7, Nexus 10, Nexus 4 en de Galaxy Nexus.

Lees meer over: , ,