Nederlandse jongeren winnen YouTube NextUp-competitie

YouTube organiseerde onlangs de NextUp-competitie in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De competitie was bedoeld om mensen met een eigen kanaal op YouTube te helpen hun YouTube-carrières een steun in de rug te geven en 'verborgen talenten' te ontdekken. Inmiddels zijn de vijfentwintig Europese winnaars van de competitie bekend en onder hen drie Nederlanders.

Nederlandse winnaars

Het gaat als eerste om de 19-jarige Djamila Verhoef uit Maarssen. Zij maakte speciaal voor YouTube NextUp een liedje met een videoclip waarin ze zingt en gitaar speelt. De tweede winnaar is Sanne Vliegenthart uit Katwijk. Sanne laat in haar video haar vier passies zien waaronder lezen. Als laatste de 21-jarige Jur van Herwijnen uit Dordrecht. Hij toont in zijn video de dingen die hem dagelijks bezighouden.

Prijzen

De winnaars zijn geselecteerd door een groot aantal YouTube-partners en via honderdduizenden stemmen die vanaf juni op hen en andere YouTube NextUp-deelnemers zijn uitgebracht. Ze ontvangen 20.000 euro en mogen naar Londen waar ze getraind worden op het YouTube Creator Camp. Daarnaast zal YouTube de kanalen van de winnaars gaan promoten. De video's van de Nederlandse winnaars zie je hieronder.

Djamila Verhoef

Sanne Vliegenthart

Jur van Herwijnen

Lees meer over: ,