Doodle 4 Google winnaar op Google.nl

De 15-jarige Rens Doornbusch uit Haarlem is verkozen tot Nederlandse winnaar van de Doodle 4 Google wedstrijd met als thema ‘I love football’. Het winnende logo staat vandaag op de homepage en zal hier totaal 24 uur lang op blijven staan.  Rens heeft hiermee een laptop gewonnen. De prijzen verschillen wat dat betreft per land, bijvoorbeeld de winnaar in Frankrijk krijgt een Nexus One telefoon en de Duitse winnaar krijgt een Macbook. Het logo is vandaag geplaatst omdat vanmiddag het Nederlands elftal speelt.

Rens neemt nu automatisch deel aan de wereldwijde competitie. Gebruikers van Google uit alle delen van de wereld krijgen daarbij de gelegenheid tussen 21 en 28 Juni 2010 om hun stem op hun favoriete internationale Doodle uit te brengen.

Het winnende ontwerp zal op de dag van de finale, 11 juli 24 uur lang te bewonderen zijn op de homepage van alle deelnemende landen. De uiteindelijke winnaar wint een gezinsvakantie naar Zuid-Afrika, inclusief vier vliegtickets, verdere vervoer, een gids, activiteiten en hotel. De nummer twee wint 2 VIP-kaarten voor een voetbalwedstrijd in de Premier League in Groot-Brittannië. Dit is eveneens inclusief vliegtickets, hotel, etc.

De andere Doodle 4 Google winnaars van de deelnemende landen zijn allen te bekijken in de categorie: Sport: Voetbal.