Nederlanders tevreden over Windows 7

Op 22 oktober 2009 werd de laatste versie van Windows gelanceerd, Windows 7 de opvolger van Windows Vista. Windows 7 heeft in Nederland inmiddels een marktaandeel van ruim 15%. Dit betekent dat ruim 2 miljoen pc-gebruikers Windows 7 draaien. Windows Vista en Windows XP hadden langer nodig om dit gebruikersaantal te halen: Windows Vista had een jaar na de lancering zo’n 1,5 miljoen gebruikers en die adoptie was toen al twee keer zo snel als Windows XP.

"De klanttevredenheid over Microsoft is gestegen en Windows 7 heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Tevreden klanten stimuleren de verkoop in dit geval. Daarnaast zien we gelukkig maar weinig problemen en klachten van gebruikers bij Microsoft Support.

Op www.windows.nl kunnen gebruikers ook terecht door via het forum en via chat hun vraag te stellen. We houden ook op het internet de reacties en vragen goed in de gaten en proberen op verschillende fora consumenten met raad en daad bij te staan." zo zegt Jacqueline Smit,Consumer & Online Marketing Officer bij Microsoft Nederland.

De adoptie van Windows 7 is wereldwijd groot maar Nederland zit hier ruim boven. Hier is een aantal redenen voor: Nederland kent een hoge mate van PC-gebruik, veel mensen hebben een internetaansluiting en zijn snel in de adoptie van nieuwe technologie.

Bij de lancering van Windows 7 is gebruikgemaakt van sociale media en er zijn acties zoals in Zevenhuizen georganiseerd: Voor de officiële lancering, ontvingen 777 bewoners in het Groningse Zevenhuizen een gratis exemplaar van Windows 7. André en Lineke uit Zevenhuizen gebruiken Windows 7 sinds de actie in het dorp: "Windows 7 draait goed en stabiel, zoals je mag verwachten. De 'vastlopers' zoals vorige versies bij ons kende zijn verleden tijd. Het design is velen malen luxer, meer bij de tijd en ziet er fris uit."

SeniorWeb

Ook not-for-profit organisaties zoals SeniorWeb gebruiken inmiddels Windows 7. SeniorWeb organiseert op 380 locaties in het land cursussen en workshops voor en door senioren over computer- en internetgebruik. Carola van den Berg, marketing en communicatiemanager van SeniorWeb: “De acceptatie van Windows 7 door bezoekers van seniorweb.nl gaat sneller dan Vista. Bijna 13% van de websitebezoeken van seniorweb.nl afgelopen maand worden gegenereerd door Windows 7.

Senioren geven aan dat ze goed kunnen werken met het nieuwe besturingssysteem: “Ik vind het opvallend dat ik als senior toch redelijk eenvoudig uit de voeten kan met Windows 7, gebruikmakend van alleen maar mijn Windows XP-ervaring”, zegt Jaap uit Schiedam.

Gratis workshops

Omdat de Nederlandse consument enthousiast is, organiseert Microsoft van 17 tot en met 20 mei 2010 vier gratis workshops. Deze workshops gaan over het gebruik van het MediaCenter en TV-tuners zodat mensen kunnen leren hoe ze tijdens hun vakantie televisie kunnen kijken op hun laptop. Smit: “De eerste workshop is in Amsterdam bij Microsoft op kantoor en de anderen zullen bij drie Van der Valk hotels in Arnhem, Spier (Dwingeloo) en Breda plaatsvinden. Door consumenten te laten zien hoe ze televisie kunnen kijken op hun laptop hoeven ze deze zomer tijdens hun vakantie niets te missen van bijvoorbeeld het WK voetbal en de Tour de France.”

De entree is gratis en er kunnen maximaal 100 personen per workshop terecht. Inschrijven kan vanaf volgende week via www.windows.nl.

Dit is de eerste keer dat Microsoft gratis trainingen voor consumenten organiseert. Als de workshops een succes zijn en gewaardeerd worden door de bezoekers, zal er nog een reeks workshops worden gehouden over het organiseren van muziek en foto’s op de computer. Microsoft organiseert de workshops in samenwerking met HP en Packard Bell, Hauppauge en Clark Anysee tuners.

Lees meer over: ,